Lainaa ilman luottotietoja

Moni kaipaa tietoa siitä, miten saa lainaa ilman luottotietoja. On kuitenkin niin, että pikavipin tai kulutusluoton saaminen ilman luottotietoja on hyvin vaikeaa tai jopa mahdotonta. Netissä toimivat luottofirmat eivät nimittäin myönnä lainoja henkilöille, jotka ovat saaneet maksuhäiriömerkinnän. Lisäksi luottotiedot tarkistetaan aina, joten ei ole mahdollista, että maksuhäiriömerkintä jäisi huomaamatta.

Mitä vaihtoehtoja sitten on, jos tarvitsee lainaa ilman luottotietoja, mutta mikään firma ei suostu sitä myöntämään? Yksi vaihtoehto on marssia panttilainaamoon. Panttilainaamosta voi saada arvokasta tavaraa vastaan lainaa kuukaudeksi tai pariksi kolmeksi kuukaudeksi. Panttilainaamoiden korot ovat yleensä kohtuullisempia kuin pikavippifirmojen, joten kuluja ei tule niin paljon. Lisäksi panttilainaamisessa on vähemmän riskejä. Jos asiakas ei pysty maksamaan velkaansa, hän voi jättää pantin hakematta, eikä muita seurauksia, kuten perintää tai maksuhäiriömerkintöjä, tule.

Vaikka panttilainaaminen voi vaikuttaa hyvältä tavalta hakea lainaa ilman luottotietoja, on siinäkin toki haittansa. Ilmeinen ongelma on, että monilla luottotietonsa menettäneillä lainanhakijoilla ei ole mitään sellaista omaisuutta, joka olisi panttaamisen arvoista. Panttilainaamot eivät ota vastaan mitä tahansa, ja lisäksi lainaksi saa vain osan esineen arvosta, usein enintään puolet. Pantattavan esineen täytyy siis olla melko arvokas, ja lisäksi sellainen, jota ei tarvita jokapäiväisessä elämässä. Usein pantataan esimerkiksi soittimia tai koruja, mutta kaikilla sellaisia ei tietenkään ole – tai ne on jo pantattu. Jos kodissa lojuva arvokas esine ei ole enää tarpeellinen, panttaamista parempi vaihtoehto voi olla myyminen.

Nykyään yhä suositumpia luottoja ovat vertaislainat. Ne ovat lainausmalli, jossa välitysyhtiö ottaa rahaa vastaan sijoittajilta ja lainaa sitä edelleen laina-asiakkaille. Myös vertaislainauksessa asiakkaan luottotiedot tarkistetaan, joten sekään ei ole vaihtoehto, jos halutaan ottaa lainaa ilman luottotietoja. Vertaislainauksessa asiakkaan taloudellinen tilanne selvitetään muutenkin tarkoin, eivätkä esimerkiksi työttömät välttämättä voi saada itselleen lainaa.

Ennen kuin miettii, miten saisi lainaa ilman luottotietoja, kannattaa varmistua, että on oikeasti menettänyt luottotietonsa. Joillakin on nimittäin kaikenlaisia harhaluuloja luottotietojen menetyksestä. Jos taloustilanne on niin heikko, että luottotiedot ovat menneet, on hyvä myös miettiä, onko lainan ottaminen todella tarpeellista.