Lainayritykset nousussa Ruotsissa

Kulutusluotoilla menee Ruotsissa hyvin. Kolmen suuren luottomarkkinayhtiön, Marginalen Bankin, Svea Ekonomin ja Bluestepin antolainaus kasvoi viime vuonna lähes 20 prosentilla. Yhtiöiden antolainaus oli 25,4 miljardia kruunua.

Marginalen Bank remontoi parhaillaan käyttöönsä arvokiinteistöä Tukholman keskustasta.

Niin kutsutut luottomarkkinayhtiöt ovat vaihtoehtoja perinteisille pankeille, ja niitä käyttävät niin tallettajat kuin lainaajatkin. Tallettajat saavat parempaa korkoa kuin perinteisistä pankeista, ja lainaa myönnetään sellaisillekin henkilöille, joille muut pankit eivät lainaa.

Svea Ekonomin sivuliike toimii myös Suomessa. Sekä se että Marginalen Bank aloittivat perintäyrityksinä. Tavallisten pankkien käännyttämät asiakkaat ovat kuitenkin olleet yhtiöille hyvä kohderyhmä.

Pikavippiyhtiöiden antolainaus on pientä verrattuna luottomarkkinayhtiöihin. Pikavippien antolainaus on vuosittain 2,5 miljardia kruunua, eli vain kymmenesosa kolmen suuren luottomarkkinayhtiön lainauksista. Sekä pikavippien että muiden luottojen tarjoaminen on kannattavaa bisnestä, ja luottomarkkinayhtiöt ovatkin jakaneet viime vuosina runsaita osinkoja.

Muita uutisia