Peliriippuvuutta rahoitetaan pikavipeillä

Vain viisi prosenttia rahapelaajista tekee puolet rahapelien tuotoista. Osa peliongelmaisista rahoittaa toimintaansa pikavipeillä.

Peliriippuvaisia auttava vertaistukiohjaaja kertoo, että Suomessa pelaamiseen suhtaudutaan positiivisesti, sillä pelituottoja käytetään hyväntekeväisyyteen. Ongelmapelaajilla ei kuitenkaan olisi varaa rahoittaa hyväntekeväisyyttä.

Ongelmaksi muuttuneeseen pelaamiseen haetaan apua vasta, kun talous on mennyt todella pahasti sekaisin. Pelaaja on pohjalla sekä taloudellisesti että henkisesti. Nykyään pohjalle voi päätyä entistä helpommin, jos ryhtyy rahoittamaan pelaamista heti saatavilla pikavipeillä. Pikavippiyhtiöiden ja ulosottoviranomaisten laskuja saatetaan piilotella puolisolta.

Joskus pelaamisen mahdollistaa ongelmapelaajan läheinen, joka auttaa esimerkiksi rahallisesti. Pelaamisen mahdollistaja tarkoittaa hyvää, mutta ei edistä peliongelmasta parantumista. Peliongelmia on kaikenlaisilla ihmisillä, eivätkä esimerkiksi varallisuus, koulutus tai ammatti suojaa ongelmilta.

Vertaistukiohjaaja kertoo, että vertaistuki auttaa peleistä irrottautumisessa. Vain harva vertaistukeen osallistuneista on retkahtanut takaisin pelaamaan.

Muita uutisia